• Nergens vindt u een betere deal!
  • 14 Dagen retour garantie
  • Webwinkelkeur - Veilig en Betrouwbaar

Regionale kranten

Op zoek naar een regionale krant met al het nieuws uit jouw omgeving? Of het nu gaat om een proefabonnement, een jaarabonnement, een weekendabonnement of een cadeau-abonnement op regionale kranten, bij ons ben je altijd voordeliger uit.

  • De scherpste acties
  • Tot 92% Korting
  • Nergens goedkoper!

Acties

Er zijn geregeld bijzondere acties bij het afsluiten van een proefabonnement van een regionale krant. Deze proefabonnementen zijn extra voordelig! Een handig overzicht vind je op onze pagina: Proefabonnement Regionale Kranten.

Overzicht regionale kranten

Op de hoogte blijven van regionaal nieuws? Sluit nu een proefabonnement af op een regionale krant! Hieronder vind je een duidelijk overzicht:

BD De Stem

De BD De Stem is een regionale krant en komt uit Breda. De krant is ontstaan in 1998 na een fusie van het Brabants Nieuwsblad en dagblad De Stem. BD De Stem richt zich vooral op nieuws uit de regio Noord-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen.

Brabants Dagblad

Het Brabants Dagblad is een regionale krant voor de provincies Noord-Brabant en de Gelderse Bommelerwaard. De krant wordt in 1771 voor het eerst uitgebracht onder de naam ‘Eerste ‘s-Hertogenbossche Dinsdagse/Vrydagse Courant’. In de afgelopen jaren is de regionale krant diverse malen van naam veranderd en gefuseerd met andere kranten. Vanaf 1959 wordt de huidige naam Brabants Dagblad gebruikt.

Dagblad van Het Noorden

Het Dagblad van het Noorden is een regionale krant voor de provincies Groningen en Drenthe en voor het waddeneiland Schiermonnikoog. De krant verscheen in 2001 voor het eerst en ontstond na een fusie van het Nieuwsblad van het Noorden, het Groninger Dagblad en de Drentse Courant.

De Gelderlander

De regionale krant De Gelderlander is er niet alleen voor de regio Gelderland, maar ook voor gebieden in Noord-Brabant en Limburg die op Nijmegen zijn gericht en de randen van de provincie Utrecht. De regionale krant ontstond in 1848 en heette destijds de Batavier. De krant kreeg pas zijn huidige naam in 2001.

De Leeuwarder

De Leeuwarder Courant is de regionale krant voor de provincie Friesland en werd in 1752 voor het eerst uitgegeven. Vanaf het eerste moment focust de krant op kwaliteitsjournalistiek en hierbij vinden ze interviews niet horen. Tot 1930 houden ze dit vol, dan verschijnt er een redacteur die wel toestemming geeft om mensen te interviewen.

De Limburger

De Limburger is de regionale krant voor de gelijknamige provincie. Inmiddels is dit nog de enige regionale krant in dit gebied: eerder waren er hier nog drie kranten met gelijksoortige namen, maar sinds 2017 is De Limburger nog de enige krant in deze provincie.

De Stentor

De Stentor is niet alleen de regionale krant voor de provincie Flevoland, maar ook voor de Achterhoek, Noordwest-Overijssel en de zuidwestelijke Veluwe. De Stentor is in 2003 ontstaan na een fusie en dankt zijn naam aan een heraut uit de Griekse mythologie.

Eindhovens Dagblad

Het Eindhovens Dagblad is de regionale krant voor de steden Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Veldhoven, Geldrop, Nuenen, Oirschot, Mierlo en Best. Het eerste exemplaar wordt uitgegeven in 1911 en tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de krant tijdelijk opgeheven. Direct na de bevrijding van Eindhoven in 1944 wordt de krant weer uitgebracht.

De Limburger

De Limburger is de regionale krant voor de gelijknamige provincie. Inmiddels is dit nog de enige regionale krant in dit gebied: eerder waren er hier nog drie kranten met gelijksoortige namen, maar sinds 2017 is De Limburger nog de enige krant in deze regio.

Friesch Dagblad

Het Friesch Dagblad is de regionale krant voor Friesland, het Groningse Westerkwartier en de Noordoostpolder. Friesland is de provincie waar inwoners nog de keuze hebben uit twee verschillende regionale kranten. Van oorsprong was het Friesch Dagblad een protestants-christelijk dagblad, maar tegenwoordig probeert de krant een bredere doelgroep aan te spreken.

De PZC

De Provinciaalse Zeeuwse Courant (PZC) is de regionale krant voor de provincie Zeeland. De PZC heeft vier verschillende edities, voor de regio’s Walcheren, Bevelanden/Tholen, Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen. De voorganger van de PZC, de Middelburgsche Courant van 1758, is één van de oudste kranten van Nederland.

De Tubantia

De De Twentsche Courant Tubantia is de regionale krant voor de gelijknamige regio. In 1872 verscheen de krant voor het eerst, destijds kwam de krant alleen op zaterdag uit. Vanaf 1912 verscheen de krant zes keer per week. In 2004 was de Tubantia de eerste krant die met een zondag editie kwam. Inmiddels zijn ze daar weer mee gestopt.

FAQ proefabonnement regionale krant

In onderstaand overzicht vind je verschillende veelgestelde vragen over proefabonnementen op regionale kranten:
Kan ik vaker een proefabonnement op mijn favoriete regionale krant afsluiten?
Ja, hoe vaak je een proefabonnement op je krant kan afsluiten is afhankelijk van de geldende actievoorwaarden. Bepaalde kranten stellen wel de eis dat, alvorens je opnieuw een proefabonnement kan afsluiten, je eerst een aantal maanden moet wachten. Het is geen probleem om meerdere proefabonnementen tegelijk af te sluiten bij verschillende kranten.
Ik wil de krant online lezen. Kan dat?
Ja, er zijn verschillende regionale kranten die een digitaal proefabonnement op de krant aanbieden. Bekijk het overzicht aan aanbiedingen voor digitale kranten op onze pagina regionale kranten.
Wat zijn de kosten van een proefabonnement op een digitale krant?
Er zijn al digitale proefabonnementen en abonnementen op de papieren krant vanaf €0,50 tot €1,- per week. De prijzen vind je op de specifieke pagina's met aanbiedingen voor verschillende regionale kranten.

Proefabonnementen

Informatie

Voorwaarden

Contact