Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad is de op één na grootste betaalde ochtendkrant van Nederland. Met een abonnement op het AD profiteert u van:

  • 24 uur per dag, 7 dagen per week nieuws en sport
  • De bijlage AD Sportwereld
  • Het AD 6 dagen per week op een praktisch tabbloid formaat.

Algemeen Dagblad

Het AD brengt nieuws uit het binnen- en buitenland, maar ook uit de regio. Na De Telegraaf is het AD de grootste krant van Nederland en het best gelezen in de Randstad. Naast de landelijke editie zijn er ook een aantal regionale edities. Deze zijn: AD – Haagsche Courant, AD – Utrechts Nieuwsblad, AD – Amersfoortse Courant, AD – Rotterdams Dagblad, AD – De Dordtenaar, AD – Rivierenland en AD – Groene Hart.

Rubrieken

Het AD besteed aandacht aan de volgende rubrieken:

  • Binnenlands nieuws
  • Buitenlands nieuws
  • Regionaal nieuws
  • Economisch nieuws
  • Showbizz en TV
  • Cultuur en de UIT agenda
  • Sport

Het AD is de sportkrant van Nederland door het uitneembare katern AD Sportwereld. Dit katern biedt veel pagina’s over sport. Verder heeft de krant ook een uitgebreid regionaal katern in een groot deel van de Randstad met regionaal nieuws.

Historie

Het eerste exemplaar verscheen op 29 april 1946 als onderdeel van de al bestaande krant de “Nieuwe Rotterdamsche Courant”. De krant werd opgericht door J. Versnel en W. Pluygers. In 1964 werd de krant overgenomen door de Nederlandse Dagblad Unie. In 2004 is het Algemeen Dagblad opnieuw gefuseerd, maar nu met zeven regionale kranten. Sindsdien is de krant getransformeerd naar een krant op tabloid formaat en heet de krant het AD.

Oplage

Het AD heeft een oplage van bijna 400.000 papieren exemplaren per dag in tabloid formaat. De krant wordt 6 keer per week uitgebracht.

FAQ proefabonnement Algemeen Dagblad

Heb je specifieke vragen over je (toekomstige) AD proefabonnement? Bekijk hieronder ons overzicht van veelgestelde vragen:
Krijg ik een cadeau bij het afsluiten van een proefabonnement van het Algemeen Dagblad?
Afhankelijk van de actievoorwaarden is het mogelijk dat je een cadeau krijgt bij het afsluiten van een Algemeen Dagblad proefabonnement. Dat betekent bijvoorbeeld dat je soms de krant een aantal weken gratis kan ontvangen of er een ander cadeau bij krijgt. De actuele voorwaarden vind je op onze pagina over AD proefabonnementen.
Waar kan ik mijn AD proefabonnement wijzigen?
Om je bestaande Algemeen Dagblad abonnement te wijzigen kan je direct contact opnemen met de klantenservice van het AD. Digitale abonnees kunnen dit direct online regelen. Ben je geen digitaal klant? Bel dan naar 085-0487800.
Kan ik gebruik maken van de vakantieservice bij mijn AD proefabonnement?
Nee, indien je een proefabonnement op het Algemeen Dagblad hebt kan je geen gebruik maken van de vakantieservice: het laten opsturen van het AD naar je vakantieadres.