• Nergens vindt u een betere deal!
  • 14 Dagen retour garantie
  • Webwinkelkeur - Veilig en Betrouwbaar
Friesch Dagblad
Friesch Dagblad logo

Friesch Dagblad

Het Friesch Dagblad zoomt in en zoekt naar verhalen die betekenisvol zijn. Met een abonnement op het Friesch Dagblad:

  • Ontvang je iedere dag nieuws dat goed en nauwkeurig in beeld is gebracht
  • Eerlijk, evenwichtig en kritisch opbouwend
  • Zodat jij betrouwbaar nieuws kunt lezen

Het Friesch Dagblad is een dagblad voor de regio’s Friesland, het Groningse Westerkwartier en de Noordoostpolder. Het dagblad was van oorsprong protestants-christelijk en hoewel dit niet meer zo nadrukkelijk naar voren wordt gebracht, is dit nog wel steeds de basis.

Het Friesch Dagblad heeft van oorsprong een regionale en christelijke functie en de eerste krant kwam in 1903 uit. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de krant tijdelijk niet uitgebracht vanwege de censuur die werd opgelegd. Na de oorlog werd de draad weer opgepakt en kwam de krant weer dagelijks uit. Het Dagblad heeft als ambitie om alle gebeurtenissen en het leven in de provincie Friesland zo volledig en nauwkeurig mogelijk te verslaan.

Het bijzondere aan het Friesch Dagblad is, is dat de krant volledig onafhankelijk is. Dit in tegenstelling tot andere regionale kranten die allemaal onderdeel uitmaken van een andere (landelijke) krant. Daarnaast hebben Friezen de keus uit twee regionale kranten, terwijl mensen uit andere provincies slechts een regionale krant tot hun beschikking hebben.

Proefabonnementen

Informatie

Voorwaarden

Contact